Bine ai venit OASPETE Cauta | Teme active | Membrii | Intrare | Inregistrare

Ce se intampla cu drumul judetean DJ 301 Fundeni - Budesti si drumul comunal DC 60 Plataresti - Dorm Options
Motoi Cristina
Postat: Monday, January 19, 2009 11:06:45 PM
Nivel: Newbie
Groupuri: Member

Intrat: 1/19/2009
Postari: 7
Locatia: Calarasi, comuna Plataresti, sat Dorobantu
De ce in satele si in aceste comune care fac legatura cu viitoarea metropola a Bucurestiului nu se vede nici un fel de progres. De ce nu ajutati Primariile pentru ca nivelul de trai sa devina unul aceeptabil? De ce chiar in dreptul indicatorului de intrare in Jud. Calarasi , unde ni se ureaza ironic "Bine ati venit!" ne intampina un drum plin de gropi, facand astfel masinile se se deplaseze pe marginea drumului prin pamant decat sa treaca prin craterele care sunt perfect risipite de parca sunt gropi facute de obuze?
De ce nu se doreste ca aceasta zona sa arate civilizat?
admin
Postat: Wednesday, January 21, 2009 1:50:22 PM
Nivel: Administration
Groupuri: Administration

Intrat: 9/4/2006
Postari: 92
Administrarea drumurilor judeţene din judetul Calarasi este in responsabilitatea Consiliului Judetean Calarasi. Pentru drumul judetean 301, la nivelul Consiliului a fost intocmit proiectul "Modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean DJ301 tronsonul Fundeni – Budeşti km. 13+000 – km. 36+578", ce a fost inaintat spre finantare prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, Axa prioritara 2 - Fond Structural.

Proiectul a fost avizat favorabil, trecand de etapele de evaluare adminstrativa, eligibilitate si tehnico-economica. In acest moment, proiectul tehnic ce vizeaza modernizarea si reabilitarea drumului judetean 301 este in evaluare la Agentia de Dezvoltare Regionala SUD MUNTENIA Calarasi.

Astfel ca, avand in vedere parcurgerea etapelor obligatorii de precontractare si semnare contract de finantare, lansarea procedurilor de licitatie pentru lucrarea de investitie, lucrarile de investitii pot incepe in a doua parte a anului 2009.

Administrarea drumurilor comunale si interioare satelor si comunelor este a Primariei localitatii respective.
FlorinGheorghe
Postat: Wednesday, March 18, 2009 12:57:35 PM

Intrat: 3/18/2009
Locatia: Fundeni
Buna ziua, am citit raspunsul dumneavoastra la intrebarea din topic, va intreb, nu se poate face ceva temporar cu starea acestui drum, mai ales imediat dupa indicatorul de intampinare al judetului Calarasi, o plombare cu bitum temporara, o solutie cat de ieftina dar care sa faca parcurgerea acelei portiuni mai omeneasca, s-au largit si adancit asa de mult gropile incat daca iei una fara sa stii lasi acolo roata, este de necrezut ce drumuri putem avea.

Astept cu interes maxim un raspuns daca se poate la intrebarea mea

Cu Stima,

Gheorghe Florin
admin
Postat: Friday, March 20, 2009 6:30:29 PM

Stimate domnule Florin Gheorghe,

Contractul de lucrari privind reabilitarea si modernizarea DJ 301, pe tronsonul Budesti-Fundeni este pe punctul de a fi semnat in perioada urmatoare. Astfel investitia va fi finantata de Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei si cofinantata de Consiliul Judetean Calarasi. Avand in vedere acest lucru, si faptul ca dubla finantare a unei investitii - atat din surse externe, cat si din surse proprii - este exclusa putand sa conduca la anularea contractului de finantare, a condus la imposibilitatea alocarii unor sume pentru lucrari de intretinere din bugetul propriu.
Puteti observa faptul ca in proiectul de buget propriu al judetului Calarasi pe anul 2009, in anexa referitoare la investitii, sunt prevazute sume destinate cofinantarii lucrarilor de reabilitare si modernizare a DJ 301, pe tronsonul Budesti - Fundeni.
Ne exprimam speranta ca perioada de timp pana la semnarea contractului de finantare, iar apoi cea necesara procedurii de licitatie si adjudecare pentru investitie va fi cat mai scurta, pentru ca lucrarile propriu zise sa demareze in aceasta toamna.
valentin
Postat: Monday, April 13, 2009 11:48:47 AM
Nivel: Member

Intrat: 4/13/2009
Postari: 10
e inadmisibil cum arata drumul judetean 301.Chiar nu se pot grabi formalitatile pentru a se beneficia de un trafic cat de cat civilizat?Inteleg ca se incearca, se doreste..dar concret nu se face nimic de ani de zile.Platim taxe si nu dorim mai mult decat sa nu ne rupem masinile..se pare ca autoritatile percep asta ca pe un lux...si nu vorbim decat de o normalitate.Asteptam masuri, rapide si concrete.
Eugen Neaga
Postat: Thursday, May 07, 2009 6:28:47 PM

Intrat: 5/7/2009
Postari: 2
Spuneti-ne macar daca sunt sanse pentru anul acesta? In ce stadiu se afla proiectul? Cat timp dureaza evaluarea de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia Calarasi? Astept raspunsurile dvs.
admin
Postat: Friday, May 08, 2009 5:28:47 PM

Marti, 12 mai 2009, se semneaza contractul de finantare a proiectului. Asa ca incepand de marti, o sa inceapa implementarea acestuia.
Eugen Neaga
Postat: Tuesday, May 12, 2009 10:40:50 AM

Intrat: 5/7/2009
Astazi se va semna contractul de finantare;). Spuneti-ne ce etape preced semnarea contractului si am vrea sa stim cat timp dureaza pana la demararea lucrarilor(estimativ). Multumesc
admin
Postat: Wednesday, May 13, 2009 8:11:45 AM

Durata de implementare a proiectului este de 31 luni, din care 24 luni pentru lucrarea de investitii. Ulterior semnarii contractului de finantare vor fi lansate procedurile de achizitie pentru consultanta si asistenta tehnica, iar apoi pentru lucrarea de investitii. Speram ca in toamna sa fie demarate lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului judetean DJ 301. Asa cum am facut-o pana acum, va vom tine la curent cu stadiul implementarii acestui proiect.
otoe
Postat: Wednesday, May 20, 2009 2:36:22 PM

Intrat: 5/20/2009
Postari: 3
Locatia: Sat Dorobantu
Haideti faceti ceva cu drumul, si poate reusiti sa mai faceti si alceva in Satul Dorobantu.
Motoi Cristina
Postat: Tuesday, June 16, 2009 4:34:42 PM

Da... ca si la celalalt topic deschis de mine unde am mentionat ca nu s-a facut nimic de la ultimul meu mesaj scris, asa si aici este la fel in legatura cu drumul. Initial s-a raspuns de dvs. ca in a doua parte a anului se va face ceva. Acum ca poate in toamna.
Aiurea, chiar credeam. Nu e decat bataie de joc din partea dvs. Oare nu aveti consilieri de zona? Nu vine nimeni din cei ce mandrii conduceti Judetul pe acest neneorcit de drum. Este o paragina monstruoasa tot drumul de la gropile (craterele) pe care nu mai avem cum sa le ocolim pana la sistemele simple de semnalizare a drumului si gunoaiele ce se gasesc permanant pe drumul judetean. Garda de Mediu ce face? Nu vine un pic pe la Judet sa intrebe ce se intampla? Niste amenzi ceva, nimic?
Sunt asa zise gropi de gunoi organizate de nu stiu cine intre com. Fundeni si Plataresti de te crucesti. Este o mizerie de nedescris.
Dupa ce ca drumul arata cum arata, bataia voastra de joc este si mai mare cu aceste gunoaie. In loc sa faceti campanii pentru alegeri mai bine ati face campanii pentru colectarea gunoielor in zone special facute pt. asa ceva nu pe marginea drumul judetean pe care cu mare batie de joc si subliniez inca o data asta, il administrati.
Daca nu stiti cat de grava este problema am sa fac eu munca unui Consilier al dvs. care ar trebui sa semnaleze toate neregulile care le-am enumerat mai sus.
Ca tot avem noi timp, nu? De ce sa ne ocupam de treburile noastre? Lasa sa facem noi treaba si voi sa va lafaiti in scaunele voastre pe care de aproape un an de zile stati degeaba. Am sa fac poze si o mica filmare si am sa va trimit. Poate cine stie va ve-ti sesiza o data. Cine stie se va intampla o minune ca pana la urma sa va hotarati o data ca este chiar de nesuporat ce se intampla. Imi pare rau ca nu mai am tonul care l-am avut prima data. Acum nu mai pot sa rabd bataia de joc.
Voi scrie si la Garda de Mediu sa semnalez ce nepasare arata Consiliul Judetean fata de gunoaiele de pe drum.
Acum sigur ve-ti da vina pe primarii, spunand ca este terenul primariilor din zonele respective. Dar nu sta problema asa. Voi la randul vostru sesizati primariile daca intradevar gunoaiele se afla pe terenul administart de primarii. Pentru ca acel drum trece pe langa aceste gunoaie voi suteti primii care trebuie sa actionati.
Dar voi nu faceti nimic. Dar nepasare si termene decalate ca "de" traim in Romania.
Sunt curioasa acum ce o raspuns o sa mai primesc. Daca o sa il primesc...
valentin
Postat: Wednesday, June 17, 2009 10:00:57 AM

E a doua oara cand scriu, pe aceasta tema...situatia a devenit de-a dreptul insuportabila.Oameni buni, haideti sa facem ceva....sa ne organizam intr-un fel si sa dam consiliul judetean in judecata pentru a ne recupera pagubele produse masinilor.E inadmisibil sa avem un asa drum, iar raspunsul sa fie..."LA TOAMNA".Nu mai stati cu mainile in san....e clar, cu acest drum nu se va intampla nimic bun curand..e apa de ploaie, sa treaca si alegerile din toamna.Astept persoane hotarate de a interprinde ceva pe cale legala, pentru a ne putea recupera pagubele.
admin
Postat: Sunday, June 21, 2009 3:34:49 PM

In primul rand imi cer scuze ca nu am putut sa raspund mai repede intrebarilor dvs.
Doresc sa va asigur inca odata ca existenta acestui forum este aceea de a oferi vizitatorilor site-ului posibilitatea de a solicita informari referitoare la activitatea Consiliului Judetean Calarasi, de a exprima opiniile si sugestiile in legatura cu o anume tema sau subiect de discutie.
Asa ca, firesc, solicitarile si opiniile dvs. vor avea raspuns din partea reprezentantilor Consiliului Judetean Calarasi. In ceea ce priveste reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 301, pe tronsonul Budesti - Fundeni, va comunicam ultimele informatii referitoare la acest subiect.
In data de 12 mai 2009 a fost semnat contractul de finantare pentru acest obiectiv de investitii, ce va fi finantat prin Programul Operational Regional - Fondul European de Dezvoltare Regionala al Uniunii Europene. Conform graficului de implementare al contractului, acesta se va derula pe o perioada de 31 de luni (13.05.2009 - 13.12.2011), din care 24 de luni reprezinta lucrarea de reabilitare si modernizare a drumului. (aceasta este prevazuta a incepe la sfarsitul lunii septembrie - inceputul lunii octombrie 2009).
Am incercat sa va prezint cat mai concis si punctual informatia referitoare la solicitarea dvs.
In ceea ce priveste deseurile menajere(gunoaiele) din mediul rural, Consiliul Judetean Calarasi a alocat fonduri tuturor comunelor din mediul rural - judetul Calarasi - pentru a realiza, pana in data de 16 iulie 2009, inchiderea depozitelor istorice, neconforme existente la ora actuala.
valentin
Postat: Friday, August 21, 2009 6:44:44 AM

Va multumim pentru modul in care arata in continuare DJ301.Multumim din inima pentru deosebita grjia.Totusi,,ne meritam soarta.Cu totii ne rupem masinile pe acest 'minunat' drum si nimeni nu zice nimic.Asta e....mai avem o sansa sa se repare ceva...votul de la toamna. 'sa circulati bine..pe dj 301....cum arata tara toata, exact asa arata si aceasta minune de drum"
katun
Postat: Wednesday, August 26, 2009 6:47:58 PM

Intrat: 8/19/2009
Postari: 24
Locatia: Bucuresti
valentin wrote:
...sa circulati bine..pe dj 301...

sincer si eu sunt satul de atata bine... nu cred prea mult in schimbarea prin vot, asa ca sunt mai interesat de varianta justitiei... am auzit ca exista firme de avocatura care sunt dispuse sa asigure gratuit asistenta juridica grupurilor de cetateni care doresc sa se judece cu diferite institutii ale statului roman... haideti sa ne organizam si sa ne cerem drepturile in instanta!

Civilizatia presupune reguli convenite la nivelul elitelor, impuse prin autoritate, interiorizate prin educatie si respectate.
admin
Postat: Wednesday, August 26, 2009 9:48:39 PM

Se pare ca oricat as scrie, tot nu mai exista rabdare. Exista 18 firme interesate in executarea lucrarii de investitie, care au cumparat documentatia de licitatie. Iar luni 31 august vom sti cati vor oferta, miercuri 2 septembrie va fi data de deschidere a ofertelor.

De la data de deschidere a ofertelor, atribuirea se face intr-o perioada de maxim 20 de zile, aceasta insemnand 22 septembrie. Cam acesta e calendarul pentru demararea investitiei. Stiu ca v-ati pierdut rabdarea, dar termenele nu pot fi comprimate mai mult de atat.
tossi
Postat: Thursday, August 27, 2009 12:00:13 AM

Intrat: 8/26/2009
Postari: 5
Locatia: Bucuresti
Buna ziua tuturor,

Am cateva intrebari:

Cand se vor demara lucrarile de unde se va incepe: de la Fundeni sau de la Budesti?
Modernizare inseamna si ca vor fi 2 benzi pe sens sau ramanem tot la una?

Va multumesc,
Bvdv55
Postat: Tuesday, September 08, 2009 1:04:04 AM

Intrat: 9/8/2009
DJ-ul asta dintre Budesti si Fundeni arata asa groaznic de ani de zile, cel putin 15 ani in care a fost plombat in anii electorali. Nu stiu cum poate dura un an o amarata de procedura de achizitie?! Dj care face legatura intre Sohatu si Vasilati a fost facut in numai o luna inainte de campania de asta toamna. Doar de' candida Norica Nicolai in colegiul din Sohatu. Plus ca atunci au fost plombate si gropile din DJ 301, asa la repezeala, sa ia ochii prostimii. Logic ca din ianuarie odata cu topirea zapezii s-au dus toate plombele, (pe numarate!).
ion ion
Postat: Tuesday, September 08, 2009 8:51:32 PM

Intrat: 5/15/2009
Postari: 3
Locatia: dorobantu
....cand va apucati de lucrari efectiv ca de vorba vad ca nu va intrece nimeni?Minciuni,abureli nu sunteti in stare de nimic,platim roviniete si taxe peste taxe iar bataia voatra de joc este la cote maxime.
Motoi Cristina
Postat: Friday, September 11, 2009 11:07:53 AM

Ati zis ca se pare ca nu mai e rabdare pt rezolvarea problemei cu acest drum neneorocit. Pai cum sa mai fie rabdare cand ne duceti cu vorba de apropae un an de zile de cand am deschis acest topic. La primul raspuns pe care l-am primit de la dvs. a fost ca in a doua jumatate a anului vor putea incepe lucrarile de reabilitare. Deci minciuna sau neinformare sau plimbare cu vorba. Cum sa nu ne pierdem rabdarea? Cum sa nu incepem sa fim disperati cand ne rupem masinile, cum sa nu fim disperati ca in caz de un incendiu accesul pompierilor este ingreunat de acest drum? Salvarile ajung foarte greu, aprovizionarea se face foarte greu pentru ca distribuitorii de marfa refuza sa faca acest drum. Deci pot sa spun ca daca dezvoltarea economica in aceasta zona este zero, asta se datoareaza in mare parte acestui drum mizerabil pe care il administrati. Si cand am zis ca se doarme pai stiu ce zic. Sunt foarte furioasa si nu numai eu. Dupa ultimele ploi care au fost si care au acoperit cu apa gropile mi-am rupt masina. Masina care inca nu are un an de zile. Asta nu o sa ramana fara urmari. In curand cred ca o sa ajungem la solutii extreme. Pentru ca nu ma suportam bataia de joc. Si in loc sa ma citati mai bine ati transmite superiorilor dvs. mesajele noastre. Ca sa se ridice de pe scaunele lor protocolare si sa vina pe teren sa vada ce mandrete de drum administreaza.
Utilizatori pe tema
Guest

Saritura forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

Main Forum Rss Feed : RSS

Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.0.1 - 2/27/2006
Copyright © 2003-2006 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.878 secunde.