Meniu Principal

Cooperarea cu departamentul Charente Maritime (Franta)

Inceputa in anul 1992, relatia de colaborare dintre regiunea Charente Maritime si judetul Calarasi a capatat de-a lungul timpului noi valente si dimensiuni.

Obiectivul initial, de a crea o structura de formare in vederea sustinerii procesului de democratizare si descentralizare la nivelul judetului Calarasi, prin infiintarea Institutului FORDOC, a fost atins.

Reusita proiectului a depasit nivelul asteptarilor, institutul FORDOC beneficiind de sprijinul considerabil al unor parteneri privilegiati – Consiliul General din Charente Maritime si institutul FORHOM – devenind nu numai un loc de formare pentru intreaga regiune, ci de asemenea, o institutie orientata spre organizarea si sustinerea activitatilor culturale, un loc de intalnire si o rampa de lansare pentru dezvoltarea propriilor activitati.

Colaborarea romano-franceza, care s-a bucurat si de sprijinul Centrului Cultural European din Saint Jean d’Angely si a Camerei de Agricultura Charente Maritime, a constituit o garantie pentru atragerea de noi parteneri externi.

Vara anului 2005 a marcat reinnoirea Conventiei de Cooperare intre departamentul Charente Maritime si Consiliul Judetean Calarasi, acest eveniment fiind insotit de gazduirea in atriul Casei Charente Maritime a unei expozitii “Intalnire pe fluviul Dunarea”, ce a permis descoperirea obiectelor de patrimoniu arheologic local, culturii traditionale si modului de viata al populatiei, precum si cunoasterea activitatilor de dezvoltare economica intreprinse in judetul Calarasi.

  "Sistem Informatic pentru un Management Informațional Performant în județul Călărași" - COD SMIS 48360”

Proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala

"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

“Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei”

 

 

Ce trebuie sa stiti despre noul CORONAVIRUS (Covid19)

 

TELVERDE

 

0800 800 358

 

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.