Meniu Principal

 

Cooperarea cu districtul Telford&Wrekin (Anglia)

In cadrul proiectului de twining institutional, derulat la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, consilierul rezident pentru proiectul de twining, domnul Richard CROFTS a facilitat o vizita in regiunea britanica West Midlands a presedintilor Consiliilor Judetene din regiune, vizita ce a avut loc in toamna anului 2005.

Aceasta vizita a oferit prilejul cunoasterii administratiilor locale din regiunea West Midlands, a modului in care acestea isi desfasoara activitatea si a constituit primul pas in relatia de cooperare dintre judetul Calarasi si districtul Telford&Wrekin.

In baza acestor prime relatii de colaborare, in luna mai 2006, doi reprezentanti ai Consiliului Judetean Calarasi au avut ocazia de a cunoaste la fata locului, in Telford, modul in care Autoritatea Locala isi pune in practica conceptul de regenerare si dezvoltare economica, in care asigura derularea proiectelor de dezvoltare locala, intr-un amplu parteneriat local.

Oficializarea relatiei de cooperare a avut loc in 12 octombrie 2006, data la care presedintele Consiliului Judetean Calarasi si Leaderul Autoritatii Locale Telford&Wrekin au semnat acordul cadru de cooperare intre cele doua unitati teritorial administrative.

Principalele obiective ale Acordului Cadru de Cooperare sunt :

- Diseminarea celor mai bune practici ce au fost dezvoltate in domeniile relevante de activitate.

- Transferul de experienta in special in domeniul administratiei publice locale, planificarii, regenerarii economico-sociale, precum si implementarii programelor si proiectelor.

- Crearea unui cadru pentru formarea de parteneriate, care vor implementa proiecte si/sau vor pune in aplicare alte initiative comune.

- Asigurarea comunicarii si promovarii reciproce.

- Sustinerea financiara - finantarea necesara pentru acoperirea cheltuielilor legate de deplasarile expertilor proprii si/sau orice alte activitati efectuate in contextul prezentei initiative

 

  "Sistem Informatic pentru un Management Informațional Performant în județul Călărași" - COD SMIS 48360”

Proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala

"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

“Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei”

 

 

Ce trebuie sa stiti despre noul CORONAVIRUS (Covid19)

 

TELVERDE

 

0800 800 358

 

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.