Meniu Principal

Direcţia Comunitară de Evidenţă a Persoanelor a judeţului Călăraşi a fost înfiinţată în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Guvern nr. 84/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor, aprobată prin Legea nr.372/2002, modificată şi completată ulterior, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Călăraşi nr.134/27.12.2004, fiind serviciu public de interes judeţean cu personalitate juridică, cu sediul în Călăraşi, b-dul Republicii, nr. 50.

Direcţia Comunitară de Evidenţă a Persoanelor a judeţului Călăraşi a fost înfiinţată prin reorganizarea serviciilor de stare civilă din cadrul aparatului propriu al Consiliul Judeţean Călăraşi şi a birourilor judeţene de evidenţă a populaţiei din cadrul Serviciilor judeţene de evidenţă informatizată a persoanei din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar prin hotărârea Consiliului Judeţean menţionată mai sus s-a aprobat organigrama acesteia, cuprinzând un număr de 21 de posturi.

Organigrama instituţiei cuprinde un serviciu de specialitate şi anume Serviciul Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă, precum şi Compartimentele Resurse Umane, Secretariat juridic si Financiar contabilitate, asigurare tehnico-materiala.

Direcţia Comunitară de Evidenţă a Persoanelor a judeţului Călăraşi are în principal următoarele atribuţii stabilite prin Regulamentul de Organizare şi Funcţionare:

 1. actualizează, utilizează şi valorifică Registrul de evidenţă a persoanelor al judeţului Călăraşi;
 2. furnizează, în cadrul Sistemului naţional informatic de evidenţă a populaţiei, date necesare pentru actualizarea Registrului permanent de evidenţă a populaţiei;
 3. coordonează şi controlează metodologic activitatea serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor;
 4. controlează modul de gestionare şi întocmire a registrelor de stare civilă şi a listelor electorale permanente; asigură emiterea certificatelor de stare civilă, a cărţilor de identitate şi a cărţilor de alegător;
 5. monitorizează şi controlează modul de respectare a prevederilor legale în domeniul asigurării protecţiei datelor referitoare la persoană;
 6. gestionează resursele materiale şi de dotare necesare activităţii proprii;
 7. tine evidenţa registrelor de stare civilă, exemplarul 2, şi efectuează menţiuni pe acestea conform comunicărilor primite;
 8. îndeplineşte şi alte atribuţii stabilite prin acte normative specifice.

Conducerea instituţiei este asigurată astfel:

 1. Mihai MIU – Director executiv;
 2. Gabriel SAVA – Director executiv adjunct;

În activitatea specifică unităţii noastre sunt utilizate următoarele formulare, furnizate gratuit cetăţenilor la ghişeele de specialitate:

IMPORTANT

Soluționarea în regim de urgență a cererilor privind eliberarea actelor de identitate se face în cazul în care sunteți într-o situație deosebită ce necesită să aveți în posesie un document de identitate valabil, situație ce va fi prezentată lucrătorului de la ghișeul DCEP a jud. Călărași.

Actele de identitate se eliberează în aceeași zi, după ora 15:00, pentru cererile depuse până la ora 11:30 sau în ziua următoare pentru cererile depuse după ora 11:30, excepție fiind situațiile deosebite (defecțiuni ale echipamentelor, aplicațiilor sau comunicațiilor informatice, etc.), când eliberarea se va face după remedierea acestora.

Informaţii utile pentru cetăţenii români ce călătoresc în spaţiu Schengen

Date de contact:

 1. Adresă: Călăraşi, b-dul Republicii, nr. 50, cod poştal - 910005;
 2. Telefon / Fax: 0242 - 311492;
 3. E-mailAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  "Sistem Informatic pentru un Management Informațional Performant în județul Călărași" - COD SMIS 48360”

Proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala

"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

“Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei”

 

 

Ce trebuie sa stiti despre noul CORONAVIRUS (Covid19)

 

TELVERDE

 

0800 800 358

 

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.