Meniu Principal

Comunicat de presă

 

Sănătatea locuitorilor județului Călărași reprezintă o prioritate pentru administrația pe care o conduc. Am susținut și susțin în continuare investițiile în dotarea și modernizarea rețelei de sănătate, iar cea mai recentă achiziție a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pompei Samarian” Călărași demonstrează acest lucru.

În urma negocierilor pe care le-am purtat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat, dr. Raed Arafat, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, a sosit, ieri, 13 noiembrie, un aparat RMN de ultimă generație, pe care locuitorii județului Călărași și medicii spitalului îl așteaptă de cel puțin trei ani.

  Valoarea investiției se ridică la 7.314.000 lei (inclusiv TVA) și a fost asigurată de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, care a contribuit cu 10 la sută din această sumă. Investiția acoperă pe lângă achiziționarea aparatului și lucrările de renovare ale clădirii destinate funcționării acestuia.

 

 

 RMN SCJU SCJU RMN 002 1

 

Potrivit informațiilor primite de la conducerea Spitalului Județean de Urgență, recepția lucrărilor va fi făcută până la finalul acestui an, urmând ca ulterior să fie semnat și contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru ca bolnavii să poată beneficia de servicii imagistice decontate din fondul asigurărilor de sănătate.

            Județul nostru are nevoie de un operator de servicii medicale care să acopere la cele mai înalte standarde nevoile celor peste 300 de mii de locuitori, iar Consiliul Județean Călărași se preocupă constant în a răspunde exigențelor cetățenilor. De când am preluat mandatul de președinte al CJ Călărași au fost finalizate lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe, au fost începute lucrările de modernizare și dotare ale blocului operator, iar până la finalul anului 2016 vor fi terminate și lucrările de reabilitare a laboratorului de analize și a celui de anatomie patologică.

Sunt convins că toate aceste investiții vor transforma Spitalul Județean Călărași într-un reper regional în acordarea serviciilor medicale.

 

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași 

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.