Tipărire
Accesări: 14241

Anunt public selectie parteneri proiect Mecansimul Norvegian

 

Anunț public selecție parteneri proiect POCA 

  1. Anunt selectie parteneri
  2. Anexa 1 Scrisoare de Intentie
  3. Anexa 2 Fisa partener
  4. Grilă evaluare calificare
  5. Grilă evaluare selecție

 


 

Centrul regional pentru tratarea şi depozitarea ecologică a deşeurilor în comuna Ciocăneşti, judeţul Călăraşi

Obiectivele proiectului:

Scopul proiectului: Construirea unui depozit controlat de deşeuri menajere şi a staţiilor de transfer aferente.

Impactul proiectului

Descrierea proiectului : Proiectul are în vedere construirea unui depozit regional pentru deşeuri menajere şi asimilabile acestora şi dezvoltarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor în judeţul Călăraşi. Acesta include un depozit controlat de deşeuri precum şi staţiile de transfer a deşeurilor de pe raza localităţilor Călăraşi, Olteniţa, Lehliu-Gară şi Budeşti, inclusiv aria de servicii şi staţia de epurare aferentă.

Localizare: comuna Ciocăneşti şi localităţile urbane din judeţul Călăraşi

Perioada estimată de realizare: 24 luni

Observaţii: S.F. elaborat

 


 Dezvoltare zonă turistică Borcea-Dunare Călăraşi

Obiectivul proiectului: Dezvoltarea economico-socială a judeţului Călăraşi

Scopul proiectului:Valorificarea potenţialului turistic al judeţului Călăraşi prin dezvoltarea unei infrastructuri de suport pentru activităţi turistice, de servicii şi comerciale.

Descrierea proiectului: În contextul economic actual al judeţului Călăraşi, caracterizat prin declinul activităţilor industriale şi agricole, proiectul vizează lansarea unui domeniu de mare interes, cu perspective de relansare economică: eco - turismul - turismul verde.

Conceptul dezvoltării eco - turistice a zonei este foarte important pentru ca vizează punerea în valoare a unui patrimoniu natural şi cultural excepţional existent, vizând o integrare regională a unor zone aflate în trei judeţe (Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa), dar şi o atractivă cooperare transfrontalieră cu oraşul Silistra şi împrejurimile valoroase turistice din Bulgaria,

realizându-se prin aceasta o primă acţiune reală a Euroregiunii Dunării Inferioare.

Principalele activităţi pe care le presupune implementarea proiectului sunt următoarele:

Localizarea proiectului: municipiul Călăraşi – judeţul Călăraşi

Durata proiectului: 24 luni

Observaţii: S.F. elaborat 2008

 


 

 Şoseaua de centură a municipiului Călăraşi

Obiectivul proiectului: dezvoltarea fluxului transfrontalier de mărfuri şi persoane în zona Călăraşi.

Scopul proiectului: Realizarea unei infrastructuri de transport rutier (variantă ocolitoare) corespunzătoare cerinţelor economice actuale – flux intens de mărfuri determinat de capacităţile de producţie nou înfiinţate şi estimate a fi atrase în zonă.

Descrierea proiectului: Şoseaua de centură va avea o lungime de 5,8 km şi va porni de la DN 3 mergând până la DN3B, după ce face legătura mai întâi cu DN 21, care după un parcurs de 13 km ajunge la „Autostrada Soarelui”. În cadrul Proiectului „Trecere frontieră între Călăraşi (România) şi Silistra (Bulgaria)” RO 0103.01, care se află în derulare, se va executa

reabilitarea drumului DN 3, Călăraşi – Ostrov, km 122+231 – 127+600. Se impune ca în continuarea acestuia să existe o legătură corespunzătoare cu „Autostrada Soarelui” care traversează judeţul Călăraşi. Pe de altă parte în zonă s-a stabilit Societatea Multinaţională Saint-Gobain care, până la sfârşitul anului 2006, va pune în funcţiune o nouă capacitate de producţie.

Nisipul – materia primă principală - va fi adus din Bulgaria, iar transportul acestuia, până în zona de nord a municipiului Călăraşi unde este locaţia fabricii de geam, se va face cu mijloace auto. Pentru a se evita traversarea localităţii de către camioanele cu nisip se impune construirea unei variante ocolitoare care să ducă la protejarea infrastructurii de transport rutiere

municipale, reducerea poluării aerului şi a poluării fonice, fluidizarea traficului în municipiu, evitarea aglomerării traficului urban şi a creşterii timpului de parcurs. 

Proiectul realizează noi intermodalităţi de transport rutier-fluvial.

Localizarea proiectului: Municipiul Călăraşi între DN 3 şi DN 3B

Durata proiectului: 24 luni

Observatii : S.F. elaborat in anul 2008 (prin proiect finantat in cadrul Programului PHARE CBC 2005)

 


Parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor aferente in zona Punctului de Control pentru Trecerea Frontierei Calarasi (Romania)- Silistra (Bulgaria)

 

Obiectivul proiectului: Stabilirea unui parteneriat intre autoritatile publice locale si potentiali investitori interni/externi interesati in dezvoltarea serviciilor comerciale din zona P.C.T.F- Calarasi – Silistra.

Scopul proiectului: Asigurarea serviciilor de sprijin al mediului de afaceri, dezvoltarea activităţilor turistice pentru persoanele care vor circula prin Punctul de Control pentru Trecerea Frontierei (P.C.T.F) Călăraşi - Silistra,

Descrierea proiectului: Printr-un proiect finantat prin Programul PHARE CBC 2005, in zona Chiciu a fost construit CALARASI BUSINESS CENTER (Centrul de Afaceri Calarasi) ce dispune de cele mai noi facilitati in organizarea de evenimente (targuri, meetinguri, prezentari, expozitii) in domeniul facerilor. Informatii suplimentare despre CALARASI BUSINESS CENTER

puteti afla accesand linkul http://www.calarasibusinesscenter.ro

Implementarea proiectului produce un spectru larg de efecte economice şi sociale atât direct cât şi indirect prin:

Localizarea proiectului:

Judetul Călăraşi, limita estică a teritoriului administrativ al municipiului Călăraşi, limita sudică Fluviul Dunărea, în imediata apropiere a Punctului de Control pentru Trecerea Frontierei (P.C.T.F) Călăraşi - Silistra.

 

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.