Meniu Principal

Proiecte implementate

Programului de dezvoltare a structurilor de economie sociala in lunca dunarii in cadrul proiectul SOCEC.NET - reteaua economiei sociale POSDRU/168/6.1/S/144453

Pret: 0 Lei
Vizualizari: 4896

 

 SOCEC.NET_-_RETEAUA_ECONOMIEI_SOCIALE_ANTET.jpg

 

Investeşte în oameni!

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axaprioritară: 6. “Promovarea incluziunii sociale”

Domeniul major de intervenţie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”

Titlul proiectului: SOCEC.NET  – rețeaua economiei sociale

Cod Contract: POSDRU/168/6.1/S/144453

 

Rezultat angajare manager intreprindere sociala Dorobantu-reluat 2

Anunt angajare manager intreprindere sociala Dorobantu -   reluat 2

Rezultat angajare muncitor in constructii - zidar -  Spantov

ANUNT ANGAJARE MUNCITORI CONSTRUCTII - ZIDAR - SPANTOV

Rezultat angajare manager Dichiseni - reluat 2

Rezultat angajare muncitori in constructii Spantov

ANUNT ANGAJARE PERSONAL TURISM SPANTOV

ANUNT ANGAJARE PERSONAL TURISM Dorobantu 

ANUNT ANGAJARE MUNCITORI CONSTRUCTII dulger Dorobantu

Anunt angajare manager intreprindere sociala Dichiseni - reluat 2

Rezultat angajare camerista Dichiseni

Rezultat angajare receptioner Dichiseni

Anunt angajare camerista Spantov

Anunt angajare receptioner Spantov

ANUNT ANGAJARE MUNCITORI CONSTRUCTII DOROBANTU

ANUNT ANGAJARE MUNCITORI CONSTRUCTII DICHISENI

ANUNT ANGAJARE MUNCITORI CONSTRUCTII SPANTOV

Rezultat concurs manager Dichiseni 

Tabel nominal punctaj comisie concurs Dichiseni  

Tabel punctaj acordat concurs manager Dorobantu

Proces verbal selectie MANAGER Dorobantu 

Anunt angajare manager intreprindere sociala Dichiseni  /  CV Europas ca model      

Anunt angajare manager intreprindere sociala Dorobantu /   CV Europas ca model  

Rezultat selectie manager intreprindere sociala asociatia lunca Dunarii Spantov  

Anunt angajare manager intreprindere sociala Spantov /   CV Europas ca model  

Rezultat selectie grup de initiativa Dichiseni

GALERIE FOTO PENTRU PROIECT SOCEC.NET 

Anunt reluare proces selectie Comuna Dichiseni  

Prezentare proiect SOCET.NET, reteaua economiei sociale Consiliul Judetean Calarasi  

Anunt selectie furnizor de formare profesionala acreditat  

Rezultat selectie Etapa a II-a 

Rezultat selectie Etapa I 

Criterii de selectie Etapa a II-a 

Criterii de selectie Etapa I 

Anunt selectie participanti Etapa I si a II-a  

Comunicat de presa 

 

Anunț

 

Lansarea Programului de dezvoltare a structurilor de economie socială în Lunca Dunării

 

Consiliul Jude țean Călărași, împreună cu partenerii săi Asociația Laboratorul de Solidaritate- București și Asociaţia Viitorul lor Depinde de Tine – Călărași anunță lansarea Programului de dezvoltare a structurilor de economie socială în Lunca Dunării în cadrul proiectul SOCEC.NET - reţeaua economiei sociale POSDRU/168/6.1/S/144453, finanţat prin Fondul Social European şi din surse proprii. Beneficiar principal al proiectul este  Consiliul Județean Ilfov care mai are ca partener Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă - Bucureşti.

 

Proiectul va contribui la valorificarea potențialului pe care îl are lunca inferioară a Dunării, o zonă cu elemente naturale extrem de valoroase, printre care cele aproximativ 135 – 140 de ostroave care adăpostesc specii de plante rare şi în care îşi  găsesc refugiul păsări pentru odihnă şi reproducere sau alte animale ocrotite prin lege, dar maractă de rata de ocupare redusă, cu grupe mari de populație aflate în sistemul de Venit Minim Garantat sau in economia informală sau de subzistență, fără calificări căutate astăzi pe piața muncii. În acest context strategia de eco-turism a Judeţului Călăraşi prevede valorificarea ostroavelor de pe Dunăre pentru crearea unor locuri de muncă durabile. Proiectul POSDRU/168/6.1/S/144453 -SOCEC.NET-reţeaua economiei sociale, contribuie la dezvoltarea durabila a zonei prin sprijinirea structuri de economie socială care au în vedere cele trei dimensiuni: economică,  socială şi de protecţie a mediului.

Proiectul se implementează în perioada Octombrie 2014 - 31.12.2015, în comunele Dorobanțu, Spanțov și Dichiseni din Județul Călărași. 

Ce dorim să realizăm? Obiectivele programului

Prin implementarea proiectului SOCEC.NET - reţeaua economiei sociale POSDRU/168/6.1/S/144453 în județul Călărașise urmăreşte:

-         Informarea  autorităților locale, organizaţiilor care aparţin economiei sociale – asociații, fundații, cooperative, case de ajutor reciproc din 3 comune din Lunca Dunării din Județul Călărași despre economia socială şi oportunităţile de dezvoltare pe care aceasta le aduce.

-         Crearea a 3 Structuri de economie sociala în Lunca Dunării pe teritoriul județului Călărași care vor oferi cel putin 15 de locuri de muncă din care cel puțin 12 pentru persoanele din grupurile țintă vulnerabile.

Fiecare structură de economie socială va avea trei obiecte de activitate principale:  eco-turismul - servicii de campareconforme cu Legea Picnicului nr. 54/2012 și cazare în căsuțe şi organizarea de concursuri de pescuit sportiv, însoţite de acţiuni de combatere a braconajului piscicol şi ecologizare a zonelor de mal; procesarea organica a deşeurilor celulozice si vegetale prin utilizarea vermiculturii, avand drept rezultat obtinerea de compost/humus de cea mai buna calitate si a momelii pentru pescuit; constructiile, amenajarile si lucrarile de gospodărire comunală.

Structurile de economie socială create vor beneficia de subvenții pentru toate costurile necesare realizării investiției conform bugetului proiectului (planului de afaceri) și a 7 luni de operare.  Investiția va fi amplasată pe un teren public de pe raza comunei respective concesionat/dat în folosință de Primăriile comunelor Dorobanțu, Spanțov și Dichiseni din Județul Călărași în care se va implementa proiectul, în conformitate cu prevederile Cererii de Finanţare. Prin programe de formare se va asigura pregătirea profesională şi se va asigura calificarea necesară forței de muncă pentru aceste structuri.

 

Programul de dezvoltare a structurilor de economie socială include următoarele etape:

 

Etapa 1 - Programul de dezvoltare a capacităţilor de antreprenoriat social a competențelor, cunoștințelor şi stimei de sine pentru persoanele vulnerabile (decembrie 2014 )

 

Etapa a 2a - Înființarea unei structuri de economie socială – constituire juridică și autorizare de funcționare, finanțarea și derularea investiției și crearea locurilor de muncă permanente pentru persoanele dezavantajate pe piaţa muncii (ianuarie – septembrie 2015)

 

Cine poate participa la programul de dezvoltare a structurilor de economie socială ?

Pot participa în cadrul programului :

●  pentru Etapa 1

Persoane aparținând unor grupuri vulnerabile, fără loc de muncă–  persoane de etnie romă, persoane care au părăsit timpuriușcoala, părinți singuri - familii monoparentale, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţional de protecţie a copilului. Participanții vor avea domiciliul/reședința stabil(ă) într-una din cele  3 comune participante în proiect (Dorobanțu, Spanțov și Dichiseni) sau în comunele limitrofe.

● pentru Etapa 2

Grupuri de initiativă constituite de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile precizate mai sus  și alte persoane active în domeniile de activitate propuse ale structurilor. La constituirea grupurilor de inițiativă pot participa și persoane juridice din cadrul economiei sociale – organizaţii legal constituite: cooperative, fundaţii şi asociaţii, asociaţii/societăți de producători agricoli, case de ajutor reciproc, alte organizaţii non-profit care doresc să participe la dezvoltarea unei astfel de structuri de economie socială ca și fondatori ai unor noi persoane juridice contribuind resurse necesare ducerii la îndeplinire a planului de afaceri.

Pentru a beneficia de subvenții în cadrul programului grupurile selectate se vor constitui ca persoane juridice: cooperative, fundaţii sau asociaţii.

 

Au fost identificate persoanele care să participe la activitățile proiectului în comunele mai sus menționate și s-a  derulat campanie de informare pentru persoanele vizate de proiect.

 

Participarea în program este deschisa locuitorilor și rezidenților din comunele vizate sau limitrofe acestora și se va face în conformitate cu cele prevăzute în Ghidul disponibil aici prin completarea formularelor disponibile aici (formular etapa 1pdf (formular etapa 2pdf).

 

Detalii suplimentare

Dorina Drăghici

Consiliul Județean Călăraşi

Nr. telefon: 0728987190

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Daniela Feraru

Asociația Viitorul lor Depinde de Tine Călăraşi

Nr. telefon: 0737188316

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea)

SOCEC.NET - RETEAUA ECONOMIEI SOCIALE SUBSOL

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.