Meniu Principal

Proiecte in derulare

Achizitie echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in Regiunea Sud Muntenia

Vizualizari: 2198

 Proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007 - 2013

ACHIZITIE ECHIPAMENTE SPECIFICE PENTRU IMBUNATATIREA CAPACITATII SI CALITATII SISTEMULUI DE INTERVENTIE IN SITUATII DE URGENTA SI PENTRU ACORDAREA ASISTENTEI MEDICALE DE URGENTA SI A PRIMULUI AJUTOR CALIFICAT IN REGIUNEA SUD MUNTENIA

 

Consiliul Judetean Calarasi face parte din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "SITUATII DE URGENTA SUD MUNTENIA", alaturi de celelalte 6 judete din regiune, asociatie ce are drept principal scop implementarea proiectului "Achizitie echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat in regiunea Sud Muntenia", proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, Axa prioritara 3 "Imbunatatirea infrastructurii sociale", Domeniul major de interventie 3.3. "Achizitionarea echipamentelor specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat".

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni de la semnarea contractului (contract de finantare nr.781 / 30.06.2010)

Obiectivul general al proiectului este cresterea calitatii serviciilor pentru siguranta publica si de asistenta medicala in situatii de urgenta si dezastre majore, urmarindu-se astfel sprijinirea unei dezvoltari economice si sociale durabile si echilibrate teritorial, la nivelul Regiunii Sud Muntenia, prin cresterea gradului de siguranta a populatiei, indiferent de localizarea asezamintelor umane.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt urmatoarele :

  1. Cresterea calitatii serviciilor pentru siguranta publica si de asistenta medicala in situatii de urgenta si dezastre majore.
  2. Imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul Regiunii Sud prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta, indiferent de locul acesteia.
  3. Intarirea colaborarilor dintre judetele regiunii Sud Muntenia si a regiunii cu judetele limitrofe in perspectiva imbunatatirii sigurantei populatiei din aceste judete, in cel mai scurt timp posibil.

Grupul tinta : Populatia arondata retelei de baze operationale pentru situatii de urgenta de pe raza regiunii Sud Muntenia

Beneficiarii directi :

  • Inspectoratele Judetene pentru Situatii de Urgenta Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Prahova si Teleorman, si implicit angajatii si voluntarii din cadrul sistemului de asistenta medicala si tehnica de urgenta prespitaliceasca si interventie la incidente majore.

Beneficiari indirecti :

- un numar de 3.284.525 persoane, reprezentand populatia din Regiunea Sud Muntenia. In urma implementarii acestui proiect, Consiliul Judetean Calarasi va primi 3 autospeciale de capacitate mare, 2 autospeciale de capacitate medie pentru lucrul cu spuma, 1 autospeciala pentru descarcerari grele si 2 ambulante de tip B2 (SMURD).

Dupa efectuarea receptiei acestor echipamente, ele vor fi predate spre folosinta Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Barbu Stirbei" Calarasi, care va selecta un numar de 140 de cadre proprii, ce vor fi instruite de catre firmele furnizoare de echipamente, astfel asigurandu-se o eficienta maxima in pregatirea personalului ce le va utiliza.

Valoarea totala a proiectului este de 49.995.241,99 lei, din care contributia Consiliului Judetean Calarasi este de 119.988,02 lei, reprezentand 1/7 din procentul de 2 % din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. De asemenea, institutia va suporta si o parte din cheltuielile neeligibile si T.V.A.-ul aferent, proportia fiind aceeasi - 1/7 din suma, adica 1.142.776,23 lei.

Informatii suplimentare : Consiliul Judetean Calarasi, Directia Integrare Europeana, Dezvoltare Regionala si Relatii Externe, tel. : 0242/314.599, fax : 0242/314.623, persoana de contact : Mirela SIMION - asistent manager.

 

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.