Meniu Principal

Proiecte in derulare

Sistem Integrat de management al Deseurilor Solide in judetul Calarasi

Vizualizari: 3096

Semnarea contractului de finantare pentru Proiectul "Sistem Integrat de Management al Deseurilor Solide in judetul Calarasi"

28 aprilie 2011

COMUNICAT DE PRESA

 

In cursul acestei dimineti, in jurul orei 9:00, la sediul Ministerului Mediului si Padurilor, a fost semnat contractul de finantare pentru Proiectul "Sistem Integrat de Management al Deseurilor Solide in judetul Calarasi".

Documentele au fost parafate de ministrul mediului si padurilor, Laszlo Borbely, de presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Raducu George Filipescu si de Diana Culcer, director Organism Intermediar P.O.S. Mediu Bucuresti pentru Regiunea 8 Bucuresti - Ilfov.

Din delegatia de la Calarasi au mai facut parte Gabriela Aldea, director Directia Managementul Proiectelor si Mihai Poteaca, coordonator Unitatea de Implementare a Proiectului.

Scopul proiectului

Rezolvarea problemelor de gestionare a deseurilor identificate pe raza judetului Calarasi si respectarea legislatiei nationale privind deseurile, prin implementarea unui sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi.

Principalele obiective de investitii ale proiectului sunt :

1. construirea unui depozit ecologic judetean amplasat pe teritoriul administrativ al Comunei Ciocanesti, inclusiv instalatii auxiliare, cum ar fi statia de compostare, statia de sortare, statia de tratare a levigatului;

2. construirea a 2 Statii de transfer in Municipiile Calarasi si Oltenita si extinderea statiei de transfer de la Lehliu Gara;

3. inchiderea celor 4 depozite de deseuri existente in Municipiile Calarasi si Oltenita, si orasele Lehliu Gara si Fundulea;

4. realizarea sistemului de colectare a deseurilor reziduale si reciclabile, prin construirea platformelor de colectare si amplasarea containerelor necesare, pe raza intregului judet (4 zone de colectare);

5. realizarea compostarii individuale in gospodariile din mediul rural prin distribuirea de unitati de compost individuale si campanii de incurajare a acestor bune practici.

Perioada de implementare a proiectului este de 50 de luni de la data semnarii Contractului de Finantare.

Valoarea totala a proiectului este de : 140.729.770 lei.

Relatii cu presa

 

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.