Meniu Principal

Proiecte in derulare

Proiectul „Dezvoltarea produselor turistice si reabilitarea mostenirii culturale- RoBg 491” este un proiect al Consiliului Judetean Calarasi in parteneriat cu Municipalitatea Silistra conform contractului de finantare nr. 87284/30.07.2018

Vizualizari: 1120

 

Proiectul „Dezvoltarea produselor turistice si reabilitarea mostenirii culturale- RoBg 491” este un proiect al Consiliului Judetean Calarasi in parteneriat cu Municipalitatea Silistra conform contractului de finantare nr. 87284/30.07.2018

Partener Lider – Municipalitatea Silistra

Partener 2 – Consiliul Judetean Calarasi

Valoare totala – 1.500.000 EUR

Total FEDR – 1.274.993, 65 EUR

Total cofinantare nationala- 194.984,05 EUR

Total contributii proprii – 30.014, 84 EUR

Data incepere – 08.08.2018

Data incheiere – 31.12.2021

Durata – 40 luni si 24 de zile

Obiectivul principal al proiectului vizează reunirea oamenilor, comunităților și economiilor din regiunea de frontieră Silistra - Călărași, prin participarea la dezvoltarea comună a unei zone de cooperare, utilizând moștenirea și resursele sale naturale și moștenirea culturală într-un mod durabil.

Proiectul își propune să depășească limitările privind utilizarea eficientă a patrimoniului cultural și a patrimoniului natural ca resurse pentru dezvoltarea turismului în regiunea transfrontalieră.

Proiectul va contribui la dezvoltarea și implementarea unei strategii comune pe termen lung și a investițiilor în infrastructura turistică comună și durabilă, contribuind la dezvoltarea de noi produse și servicii turistice bazate pe patrimoniul natural și cultural al regiunii.

  • Obiectivele proiectului vor fi atinse prin următoarele activități principale:

1. Elaborarea unei strategii comune de promovare a turismului în zona programului prin promovarea și utilizarea potențialului patrimoniului cultural / natural;

2. Reconstruirea infrastructurii culturale: vechea clădire cunoscută sub numele de „Casa Demetriade” (deținută de Consiliul Județean Călărași), pentru înființarea unei noi Secții de Științe Naturale a Muzeului / Galeria de Artă a Dunării de Jos Călărași - Silistra

3. Dezvoltarea de produse și servicii turistice comune bazate pe patrimoniul natural și cultural și promovarea comună

Activitati:

Pentru a aborda provocările comune identificate, sunt planificate următoarele activități principale ale proiectului:

1. Managementul proiectului;

2. Dezvoltarea unei strategii comune pentru dezvoltarea turismului în regiunea transfrontalieră Silistra și Călărași, pe baza analizei detaliate a specificului și a potențialului cultural și al patrimoniului. Strategia trebuie să se concentreze pe dezvoltarea durabilă pe termen lung a produselor turistice comune, care diferă prin originalitatea lor de destinația turistică competitivă. Accentul principal al strategiei va fi acela de a face din destinația regiunii Silistra-Călărași pentru turismul cultural și ecologic.

3. Dezvoltarea de produse și servicii turistice comune bazate pe patrimoniul natural și cultural după cum urmează:

  • Tabăra creativă comună la Srebarna” - rezervație naturală UNESCO de mare importanță. Organizarea de ateliere anuale de artă și „plein air”, unde tinerii vor realiza piese de artă, constituind ca produs turistic final.

  • Înființarea unui traseu turistic - „Patrimoniul cultural al clădirilor vechi din Silistra - regiunea transfrontalieră Călărași” - parte a patrimoniului cultural național și includerea lor într-un traseu cultural.

  • Înființarea și dezvoltarea expunerii originale a diferitelor specii de păsări și insecte din regiunea Dunării avifauna - în mod constant Muzeul Dunării de Jos din Călărași cu expoziții temporare în galeria de artă Silistra. În acest fel, se vor combina patrimoniurile culturale și naturale pentru a atrage un grup mare de turiști interesați atât de frumusețea naturală, cât și de cea a artei.

  • Dezvoltarea portalului de turism bazat pe internet al regiunii transfrontaliere Silistra-Călărași. prin acest portal vor fi promovate toate evenimentele culturale, frumusețea naturală și produsele turistice. Scopul acestui portal este de a oferi acces ușor și rapid la produsele și serviciile turistice pentru toți potențialii vizitatori din regiune.

4. Reabilitarea Galeriei de Arta din Silistra - conservarea și restaurarea tuturor secțiunilor problematice ale clădirii precum și a elementelor de fațadă cu aspect și structură distorsionate pentru a păstra valoarea culturală într-un mod durabil. Reconstrucția avută în vedere va avea ca rezultat aducerea clădirii la standardele moderne pentru un mediu accesibil, precum și îmbunătățirea funcționalității acesteia.

5. Reabilitarea vechii clădiri cunoscute sub numele de „Casa Demetriade” (deținută de Consiliul Județean Călărași), pentru înființarea unei noi secții de științe naturale a Muzeului Călărași Dunărea de Jos, parte a patrimoniului național, deținută de județul Călărași și clădirea Artei Galerie deținută de municipalitatea Silistra. De mai bine de un secol, clădirea formează viziunea pieței centrale a orașului Silistra și este un obiect stabilit al infrastructurii culturale a orașului. Ca parte a Muzeului Dunării de Jos din Călărași va fi înființat un departament de Științe Naturale, unde diferite specii de păsări și insecte din regiunea Dunării avifauna vor fi expuse într-un mod unic - DIORAMA. De asemenea, va fi amenajat și amenajat un spațiu pentru un laborator specific pentru conservarea și restaurarea exponatelor.

6. Comunicare

Contracte semnate in cadrul proiectului:

Nume furnizor: Asocierea SC PHOENIX SRL+SC ASIX DESIGN SRL+SC CHRIS ART MAYA SRL+SC ROMANOR SRL

Valoare contract: 1.939.147, 60 lei, la care se adauga TVA.

Tip procedură: procedura simplificata

Obiectul contractului: Proiect tehnic, executie lucrari si asistenta tehnica din partea proiectantului pe timpul executiei lucrarilor- Restaurare Casa Demetriade/ Biblioteca Judeteana Calarasi, in cadrul proiectului “Dezvoltarea produselor turistice comune si reabilitarea mostenirii culturale – Programul INTERREG VA Ro-Bg 2014-2020”, cod ROBG 491

Nume furnizor: SC MEDIA PRINT SRL

Valoare contract: 8.655 lei, la care se adauga TVA.

Tip procedură: achizitie directa

Obiectul contractului: realizare si livrare materiale publicitare

Nume furnizor: SC ART REMAKE SRL

Valoare contract: 127.744 lei, la care se adauga TVA.

Tip procedură: achizitie directa

Obiectul contractului: lucrari de conservare si restaurare componente artistice – pictura murala la obiectivul de investitie Casa Demetriade

Nume furnizor: GLOBAL MANAGEMENT ARTE SRL

Valoare contract: 33.494,66 lei, la care se adauga TVA.

Tip procedură: achizitie directa

Obiectul contractului: elaborare “Strategie comuna pentru dezvoltarea turistica a regiunii transfrontaliere Calarasi-Silistra”.

 

Strategy silistra călărși (sumar)
Silistra Călărași RO
Silistra Călărași ENG
Silistra Călărași BG

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.