Meniu Principal

Centrul Militar Judeţean Călăraşi vă informează că desfăşoară în perioada 02.10. - 20.10.2017 activitatea de recrutare a cetăţenilor, pentru ocuparea posturilor de soldat şi gradat rezervist voluntar din cadrul unităţilor militare din Armata României, dispuse în judeţele Călăraşi şi Constanţa. Pot fi recrutaţi cetăţeni, bărbaţi şi femei, cu sau fără stagiul militar satisfăcut, absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu, cu vârsta cuprinsă între 18 ani şi 51 de ani (neîmpliniţi până la semnarea contractului). Pentru seria a Il-a de recrutare din anul 2017, au rămas neîncadrate 267 de locuri în următoarele specialităţi : Infanterie, Rachete şi Artilerie Antiaeriană, Radiolocaţie şi Marină.

Cetăţenii care doresc să urmeze o carieră de soldat şi gradat rezervist voluntar în Armata României se înscriu la sediul Centrului Militar Judeţean Călăraşi şi întocmesc un dosar de candidat până la data de 20.10.2017. Aceştia vor susţine probe de selecţie, constând din testarea psihologică şi teste de pregătire fizică la unităţile militare din judeţele Călăraşi şi Constanţa.

Candidaţii declaraţi „ADMIS” la aceste probe vor efectua examinarea medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Carol Davila” Bucureşti.

Rezerviştii voluntari execută un program de instruire iniţială cu durata de 9 săptămâni, pe timpul căruia beneficiază de următoarele drepturi şi facilităţi:

      -         drepturi salariale, de echipare şi hrană, măsuri de protecţie socială şi asistenţă medicală, potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate;

-         primă de fidelitate acordată la semnarea fiecărui contract cu durată de minimum 3 ani;

-         recuperare după participarea la misiuni militare;

-         recompense prevăzute de regulamentele militare;

-         cursuri gratuite, în funcţie de nevoile unităţilor militare;

In perioada în care nu participă la instruire sau la îndeplinirea misiunilor unităţilor militare în care sunt încadraţi, rezerviştii voluntari beneficiază lunar de o remuneraţie în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcţie pe care sunt încadraţi.

Informaţii referitoare despre conţinutul dosarului, numărul de locuri şi alte date necesare se pot obţine la sediul Centrului Militar Judeţean Călăraşi, str. Muşeţelului, nr. 10, bl. J 24, zilnic, între orele 08:00 – 16:00, telefon 0242/331949, 0242/331569.

COMANDANTUL CENTRULUI MILITAR JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI

Locotenent colonel//Tomiță CRĂCIUN-TEAU//

 

Întocmit

Plt.adj.pr//Samson MATEI//

 

 

 

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.