Meniu Principal

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi

Având în vedere:

-    dezbaterile din cadrul şedinţei ordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, din data de 22.11.2017;

-    dispoziţiile Ordinului nr. 289/2170/2013 pentru aprobarea reglementării tehnice „ Normativ pentru prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice”, indicativ AND 525/2013;

- prevederile art. 10 alin. (2) din Regulamentului-cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, aprobat prin H.G. nr. 1491/2004;

în temeiul art. 10 alin. (3) din Regulamentului-cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, aprobat prin H.G. nr. 1491/2004

HOTĂRAȘTE:

Art. 1. Pe timpul restricţionării/închiderii circulaţiei rutiere pe anumite sectoare de drumuri naţionale sau judeţene, primarii, în calitate de preşedinţi ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, vor sprijini activităţile administratorilor de drumuri şi pe cele ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Pentru a se evita producerea unor evenimente grave ce ar putea periclita viaţa participanţilor la trafic, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor folosi mijloace de semnalizare corespunzătoare la intrarea/ieşirea din localitate şi vor informa participanţii la trafic care vor să părăsească localitatea asupra pericolelor la care se expun.

Art. 2. în situaţii deosebite, primarii vor asigura identificarea de spaţii pentru cazarea persoanelor blocate în trafic.

Art. 3. Pe perioada temperaturilor scăzute, a viscolului, a căderilor abundente de zăpadă, primarii vor dispune măsuri pentru a asigura accesul în adăposturile special amenajate a tuturor persoanelor aflate în dificultate şi fără adăpost.

De asemenea, prin intermediul serviciului de asistenţă socială vor fi identificate persoanele care locuiesc în spaţii fără încălzire, persoanele în vârstă, persoanele care se află în imposibilitatea de a se deplasa în vederea aprovizionării, pentru a se interveni în sprijinul acestora în cel mai scurt timp posibil.

Art. 4. Primarii vor dispune măsuri în vederea asigurării serviciului de permanenţă pe perioada avertizării meteorologice de COD GALBEN, COD PORTOCALIU şi COD ROŞU, de viscol şi căderi abundente de zăpadă.

Art. 5. Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi va asigura transmiterea prezentei hotărâri către instituţiile interesate.

Descarca / vizualizeaza document

Date de contact

Consiliul Judetean Calarasi

Strada 1 Decembrie 1918, nr.1, Calarasi

Tel : +4.0242.311.301

Fax: +4.0242.331.609

 

Web: www.calarasi.ro

E-mail: cjcalarasi@calarasi.ro

+4.0242.331.609

Program de audiente

MARTI : 10 - 12  Presedinte Ec. Vasile ILIUȚĂ
MIERCURI : 10 - 12  Vicepresedinte Jr.Beștea Mihăiță Constantin
JOI : 10 - 12  Vicepresedinte Ing.Samoilă Ion
LUNI : 9 - 11  Secretar General al Judetului Calarasi Paraschiv Aurel

Harta site | Politica de confidențialitate

Copyright © 2018 . Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Calarasi

 

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.