Tipărire
Accesări: 1112

Ca urmare a notificării ANSVSA din data de 22.07.2019, conform programului de eradicare a rabiei al României aprobat de Comisia Europeana pentru perioada 2019 si a Programului Strategic 2019, la 45 de zile de la finalizarea campaniei de distribuţie aeriana a momelilor vaccinale antirabice la vulpi, incepand cu data de 19.08.2019 pana la data de 30.09.2019, la nivelul judeţului Calarasi, pe teritoriul Fondurilor de vanatoare se vor derula campaniile de vanatoare de control a vulpilor vaccinate antirabic, in scopul testării eficientei vaccinării antirabice din campania I 2019.
Obligatoriu vor fi împuşcate vulpi cu respectarea ţintelor din cota de împuşcare.
Campaniile de vânătoare se vor desfăşura fără câini de vânătoare;
Câinii trebuie sa fie microcipati, vaccinaţi antirabic, să fie ţinuţi închişi sau legaţi.
Cadavrele de vulpi si celelalte animale sălbatice susceptibile rabiei găsite moarte vor fi trimise in regim de urgenta la LSVSA- DSVSA Calarasi, fiind interzisa jupuirea acestora.
Persoanelor care intră accidental în contact cu un animal sălbatic găsit mort si/sau în cazul expunerii fata de un animal suspect de turbare trebuie să li se administreze asistenţă medicala de urgenţă.

Anunt DSV065 in format PDF

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor.